Hosszú Katinkával úszhattak, fotózkodhattak

Hosszú katinka és a csabai fiatalok

Második alkalommal rendezték meg a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a Hód Kupa nemzetközi rövidpályás úszóversenyt, amelyen 27 egyesüket 462  indulója lépett starthoz, 2802 rajtot teljesítve a két nap alatt.

Az első napon, szombaton 200 méteres és 50 méteres, vasárnap pedig 100 méteres távok kerültek megrendezésre a rövidpályás 25 méteres medencében (az 50 méteres, 10 pályás versenymedence keresztben 25 méteres, így ezen a viadalon keresztbe húzták be a köteleket és így bonyolították le az eseményt.

A rövidpályás versenyeken, aki jól tud fordulni, előnyt szerez, de aki az 50 méteres medencéhez

szokott, az kevesebb fordulót hajt végre egy edzésen, jobban kell összpontosítani a falnál. Vagyis nagyon sok helyezés és időeredmény a fordulókon múlik egy rövidpályás versenye. Sok gyerek tapasztalta mennyire fontos, hogy ezeket jól hajtsa végre.

A versenyen Hosszú Katinka is részt vett, nem kis meglepetést okozva a gyerekeknek. A háromszoros olimpiai bajnok úszását nézve sokat tanulhattak a fiatalok, hiszen Katinka 100 méter alatt alig úszott 40 méternél többet, a többi a forduló volt.

Verseny alatt a bajnokkal való fotózkodáson, autogramosztáson vehettek részt a fiatalok, ami klubunk versenyzői is igyekeztek kihasználni — mint a felvétel is tanúsítja.

Ami a pontversenyt illeti, nem véletlen, hogy a Hosszú Katinka nevével fémjelzett Iron végzett az élen 1070 ponttal, megelőzve a BVSC-Zugló csapatát (796) és a Hódmezővásárhelyi SUVC (503), valamint a Hód Úszó SE-t (350). A Békés megyeiek közül a Gyulai Várfürdő a hetedik (221), a Békéscsabai Előre Úszó Klub a kilencedik (148), az Orosházi ÚE a tizenkettedik (114), a Tótkomlósi ÚE a huszadik (65), a a Triton SE Gyula a huszonegyedik (62) lett.

Sikeresen szerepeltek versenyzőink, a sok egyéni rekord mellett egy arany-, öt ezüst-, és hat bronzéremmel tértek haza a nagyon erős mezőnyt fölvonultató viadal után.

Érmeseink: Andrej Bálint (egy ezüstérem), Asztalos Antónia (egy ezüstérem, egy bronzérem), Dér Máté (egy ezüstérem), Kovács Balázs (egy ezüstérem, egy bronzérem), Petróczki Zsombor (egy aranyérem, egy ezüstérem, egy bronzérem), Reisz Nándor (két bronzérem), Szász Máté (egy bronzérem).

Az alábbi linken a verseny teljes jegyzőkönyve megtekinthető:

1017_hod_kupa_jkv.pdf

Címlapképünkön Hosszú Katinka és a békéscsabai éremszerzők