Horváth Balázs junior vb szintje a Bácsvíz Kupán

Horváth Balázs

Az elmúlt hét utolsó napján a Békéscsabai Előre Úszó Klub maroknyi csapata részt vett a Kecskeméten megrendezett Bácsvíz Kupa uszonyos úszó viadalon, amelyen 18 klub, csaknem 300 versenyzője mérte össze tudását. Az átlagon felüli versenyzési kedvet jelzi: kiemelt kupaversenyről van szó, ami annyit tesz, hogy ha nem is teljes szorzóval, de lehetett országos bajnoki pontokat is gyűjtögetni.

 — Küldöttségünk tisztességgel helytállt, hiszen a 18 csapatból kilencedik helyen zártunk a pontversenyt, ami annak fényében, hogy mi csak az uszonyos gyorsúszással foglalkozunk, míg mások a felszíni, illetve a búvár szakágban is jeleskednek, ez kimondottan hízelgő eredmény — összegzett klubunk edzője, a mini küldöttség vezetője, Valach Dávid. — Szinte az összes versenyzőnk valamennyi versenyszámban pontszerző volt, de természetesen sikerült jó pár dobogós helyezést is elérnünk.

Valach Dávid az is hozzáfűzte, hogy mindenképp ki kell emelni Petróczki Zsombor gyermek korosztályú versenyzőt, aki négy rajtjából mind a négyszer felúszta magát a dobogóra és gazdagította kollekcióját, mégpedig három arany-, illetve egy ezüstéremmel. Tóth Péter junior válogatott uszonyosúszó két számban lépett rajthoz, az ő mérlege is százszázalékos éremszerzés szempontjából, mivel sikerült megkaparintania egy második, illetve egy harmadik helyezést. Viszont a versenykiírásban szereplő utolsó versenyszámot követően is maradt még érdekeltség és csattanó.

— Horváth Balázs (képünkön) világkupán mutatott bombaformáját látva, kértünk egy csúcskísérletet 400 uszonyos gyorsúszásra, bízva abban, hogy Balázs teljesíteni tudja a junior világbajnoki szintidőt — folytatta Valach Dávid. — Az engedélyt szerencsére megkaptuk, és páran, különböző korosztályokból még csatlakoztak hozzánk. Balázs nagyon érett és taktikus versenyzéssel, betartva az edzői instrukciókat, fáradtan, délután 16 órakor is képes volt arra, hogy egyéni csúcsát megfejelje hat másodperccel, ami négy szekundummal jobb, mint a kiküldetési szint. Korosztályában jelenleg ő a ranglistavezető, és nagyon bízunk benne, hogy a július végi, egyiptomi Sharm El Sheikh-i világversenyen képviselheti hazánkat, és klubunkat.

Csapathirdetés május 12-én! Addig is bízunk a sikeres folytatásban.