A hatodik legjobb hátgerincű lett maroknyi csapatunk

a bronzérmes váltó

Ötödik alkalommal rendezték meg a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában az úgynevezett Hátgerinc Kupa úszóversenyt, amely, mint a neve is jelzi, a hátat, a gerincet legjobban karbantartó két úszásnemre, a gyors- és hátúszásra hívja fel a figyelmet. Ezért a versenyen csak hát és gyorsúszó számok kerültek megrendezésre.

Mégpedig 50, 100 és 200 méteres távokon próbálhatták ki magukat a résztvevők. Egyesületünkből „csak” 21 úszó vett részt a szombati eseményen. Ám annál több éremmel és sikeres országos bajnoki szintek teljesítésével, illetve egyéni rekordokkal zárták a versenyt.

Népes mezőny gyűlt össze a korszerű vásárhelyi uszodában: összesen 23 klub, három és félszáz versenyzője állt starthoz, több mint 1200 rajtot teljesítve. A pontversenyt a Kőbánya SC nyerte 409 ponttal, megelőzve a Budapesti Honvédot (357) és a Szegedi Úszó Egyletet (322). A legjobb Békés megyei a Békéscsabai Előre Úszó Klub lett, amely a hatodik helyen zárt 102 egységgel, a hat versenyzőt felvonultató Gyulai Várfürdő csapata 15. (40 pont), az ugyancsak hat sportolóval nevező Orosházi Úszó Egylet a 17. (33), az egy úszóval kiálló Tótkomlósi Úszó Egylet a 23. (2).

Visszatérve a mieinkre, álljon itt külön is az érmesek névsora: Kovács Balázs, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Nándor.

Az alábbi, első mellékletben csak a békéscsabaiak eredményei és helyezései tekinthetők meg, míg a másodikban a teljes jegyzőkönyv:

0410_hatgerinc_kupa_jkv1.pdf0410_hatgerinc_kupa_jkv1.pdf

0410_hatgerinc_kupa_jkv2_teljes.pdf

Képünkön a Petróczki Zsombor, Farkas Martin, Reisz Nándor és Szász Máté összeállítású, 2007—2008-as születésű 4x50 m gyorsváltója, amely a harmadik helyen csapott célba