Hat úszóból álló küldöttségünk a pontverseny hatodik helyén zárt Ausztriában

csabai úszók welsben

Minden esztendőben pünkösdkor rendezik Ausztriában, Wels városában a Speedó Meeting nemzetközi úszóversenyt. Az idei immáron a 47. a sorban.

A nagyszabású nemzetközi eseményen kilenc nemzet, 59 egyesülete állított rajtkőre úszókat. A két nap alatt a 762 versenyző összesen 3498 rajtot hajtott végre. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, ami azért volt fontos, mert nyitott létesítményben zajlott a viadal.

— Igaz, pénteken éjszaka viharos szél tombolt, de szombatra kedvező lett az időjárás — tudtuk meg Lázár Olga edzőtől. — Kicsit felhős volt az ég, de húsz fok meleg, vasárnapra pedig már ragyogó napsütés fogadott minket. A város fürdőjében található nyitott ötven méteres, nyolcpályás medencében csak úgy pezsgett a víz a sok indulótól. Mint minden évben, egy precízen, jól szervezett rendezvény vezényeltek le a házigazdák. A nagyon jó hangulatú kétnapos verseny alkalmával ügyesen teljesítettek sportolóink. Összesen hat úszó indult egyesületünkből, a Békéscsabai Előre Úszó Klubból, és a kis létszámú küldöttségünk ennek ellenére az éremtáblázat hatodik helyén végezett. A csabai éremszerzők: Petróczki Zsombor, Asztalos Antónia, Rozek Petra. A verseny legeredményesebb 2008-as születésű úszója Petróczki Zsombor lett.

Versenyen, a nap végén az élmény medencét vették birtokba sportolóink és ott lazultak el.

Úszóink részletes helyezéseiről és eredményeiről itt.pdf olvashatnak.

Címlapképünkön a békéscsabai hat úszóból álló küldöttség és Lázár Olga edző