Harmadik helyről várja a váltó a döntőt

hajtman tamás

Újabb három-három egyéni és egy-egy váltószámmal folytatódott Debrecenben a 117. országos felnőtt úszóbajnokság Széchy Tamás emlékére, amely egyben a végső lehetőség arra, hogy biztosítsák helyüket a magyar versenyzők a nyári, Budapesten megrendezendő világbajnokságon való indulásra.

A második napon is kitettek magukért klubunk versenyzői. Már délelőtt remek teljesítménnyel rukkolt elő a 4x100 méteres férfi gyorsváltó, ugyanis az előfutamok során 14 egység közül a harmadik helyen értek célba, amivel bőven kvalifikálták magukat az esti fináléra. Az Arányi Norbert (53,04), Hajtman Tamás (52,49), Fehér Benjámin (53,35) és Bohus Richárd (50,42) összetételű négyest csak az egriek és a győriek előzték meg délelőtt és összességében a klub eddigi legjobb idejét teljesítette a váltó a 3:29,30 perces időeredménnyel.

Egyéniben azonban ezen a napon nem jutott döntőbe senki, ám most is több egyéni rekordhoz közeli eredmény született. A férfiak 50 méteres pillangóúszó számában a 92 induló között három csabai rajtolt el, közülük Hajtman Tamás szerepelt a legjobb, aki 25,59 másodperccel 18. lett, Arányi Norbert pedig 27,62-vel 62. Bohus Richárd kiegészítő számként startolt el pillangón, ám rossz rajt miatt kizárták, így helyezetlen maradt. A lányok mezőnyében a még nagyon fiatal Szabó Orsolya 31,49 másodpercet teljesített, amivel a 67 fős mezőnyben 55. lett.

A délelőtti előfutamok során, a folytatásban a 200 méteres vegyes úszásban voltak érdekeltek a békéscsabai versenyzők, itt a férfiaknál Matejdesz Máté 48 induló közül a 30. helyen zárt 2:17,08 perccel, a lányok 47 tagú mezőnyében pedig Szabó Orsolya a 46. helyen csapott célba 2:37,41-gyel.

„Valamivel lazább napunk volt, mint az első, ugyanis kevesebb versenyszám esett csütörtökre, és még kevésbé testhez állóak. Jól úszott mindenki, igaz, egyelőre az egyéni rekordok elmaradtak  tudtuk meg Szarvas János edzőtől a csütörtök délelőtti előfutamok után.  De a fiatalok esetében nem is ez volt a cél, hiszen az ifjúsági bajnokság csak egy, a serdülő pedig két hónap múlva lesz, amikorra kihegyezzük náluk a csúcsformát. A fiatalabbak számára ez a verseny inkább a felkészülés egy állomása. Bohus Ricsi esetében sajnos van egy kis probléma: pénteken, egy napon, és egymás utáni versenyszámként rendezik a 100 méteres gyors, illetve a 100 méteres hátúszást. Ezért úgy döntöttünk, az előbbiben nem indul, legalábbis egyéniben, csak a hátúszásban. Viszont, hogy bekerüljön a világbajnoki csapatba gyorsúszásban is, ezért a ma esti váltóban elsőnek rajtol, hiszen az ott elért eredménye alapján is kvalifikálhatja magát a vb-re. Ráadásul ott lesz még számára a szombati vegyes váltó is, ahol hátúszóként, elsőként rajtol csapatunkban.”

A ma esti 4x100 méteres váltó eredményéről még az esti órákban beszámolunk.

Címlapképünkön Hajtman Tamás, aki az országos bajnokság második napján egyéniben a legjobb eredményt érte el mini csapatunkból