Gyakran Ismételt Kérdések

A BEUK közhasznú egyesület, amely alapvető célkitűzése közé tartozik a Békéscsabám és vonzáskörzetében lakó gyerekek vízhezszoktatása, úszásoktatása, majd a tehetséges és versenyezni akaró gyerekek edzése és versenyeztetése. Azok a gyerekek, akik az Egyesület tagjaivá válnak kezdetben heti 2 alkalommal  tudnak részt venni oktatáson, majd edzésen. Később ez edzések száma (heti 4-6-8) és formája (vízi, szárazföldi) az aktuális tudásszinthez és edzettségi követelményeknek megfelelően alakul.

Jelenleg 3 helyszínen működünk, tartunk foglalkozásokat. Az úszásoktatás elsődleges helyszíne a Szabó Pál téri Általános Iskola tanmedencéje, A Belváros Általános iskola uszodájában folyik a 6-10 éves gyerekek megtanítása a 4 úszásnemre. A legnagyobbak edzése az Árpád fürdőben zajlik.

- Úszni vágyó gyermek átesik egy felvételin és tudásának megfelelő csoportba kerül besorolásra.

- A felvételt nyert gyermek adatairól a szülő egy Tagnyilvántartó lapot, tölt ki és ad át az Oktatónak/Edzőnek. A gyermek után a szülő évi 66.000.-Ft tagdíjat fizet.  Lehetőség van részletfizetésre, havi 5.500.Ft átutalására. A tagdíj tehát éves szinten van meghatározva (=66.000.-Ft), aki úgy dönt, hogy havonta rendezi, annak mind a 12 hónapban be kell fizetnie az 5.500.-Ft-ot.

Időszakonként a befizetések összesítésre kerülnek, lemaradás esetén írásbeli felszólítást kap a szülő. Ismételt nemfizetés esetén a BEUK a gyermeket törli a tagok közül.

- Miután a gyermek a tudásának megfelelő csoportba kerül, az edző ismerteti a lehetséges időpontokat és helyszínt. Csoportonként eltérő a heti alkalom száma, ahányszor lehetőséget biztosítunk illetve elvárjuk a megjelenést. Az Árpád fürdőbe járó „nagyok” edzésidejét a mindenkori edző határozza meg, ő adja meg a követelményeket is.

- Zleovszki Alíz és Valach Dávid Belvárosi Általános Iskolában tartott edzése (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 16:15-17:15) heti szinten tetszés szerinti alkalommal látogatható, de elvárás, hogy a gyerek minimum kétszer jelenjen meg hetente (lehetőség szerint minél többször).

- Ugyancsak Zleovszki Alíz és Valach Dávid Belvárosi Általános Iskolában tartott edzése (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 17:15-18:00) közül heti két időpontot kérünk kiválasztani és ezeken a napokon látogatni az edzést. (Általában elmondható, hogy ide az úszásoktatásról frissen kikerült gyerekek kerülnek további úszásnemekre való oktatásra, számukra elegendő a heti 2 alkalom. Amennyiben mindenki tartja az általa kiválasztott időpontokat, a gyerekek megfelelően eloszló viszonylag alacsony létszámban jelennek meg egy-egy nap, így több figyelem eshet egy-egy gyerekre.

- Lendvai Sándorné Kati néni szintén a Belváros Iskola uszodájában tartja edzéseit, hetente kétszer: szerdán és pénteken 17:15-től 18:00-ig.

A BEUK folyamatosan indítja csoportjait, melynek célja a gyerekek vízhez szoktatása, úszásoktatása.

Oktató: Szűts Szilvia. (Szűts Szilvia telefonszáma:  36 30 945 4007)

Jelentkezni nála lehet, sms-ben. Kérjük elküldeni a szülő nevét, telefonszámát; a gyerek nevét és életkorát (5 éves életkortól).  A csoportok indítása folyamatos, a következő csoport indulása előtt az oktató felveszi a kapcsolatot a jelentkezővel.

A Belvárosi Általános Iskola Uszodájában a BEUK egészségmegőrző foglalkozásokat tart, munkanapokon (szerda kivételével) 14:30-tól 15:30-ig és 15:30-tól 16:15-ig. Ide úszni tudó gyerekeket és fiatalokat várunk, akik sportolási (nem versenyzési) céllal hetente tetszőleges alkalmanként úszni szeretnének.

A csoportokat jelenleg Szűts Szilvia vezeti.

Éves szinten három alkalommal Egyesületünk háziversenyt tart – ahol a nálunk tanuló gyerekek bemutathatják tudásukat. Mind a versenyen való részvétel ingyenes, mind annak a megtekintése díjtalan (papucs használata mindenkinek kötelező). Az edzéseken a fényképezés, felvétel készítése tilos, e versenyeken viszont lehetőség van rá.

Évente kétszer, két hétre (tavasszal és ősszel, az Árpád fürdő nyáriasítása és téliesítése alatt) a szokásos edzési rendek megváltoznak, tekintettel arra, hogy az Árpád fürdőbe beosztott csoportoknak is a Belvárosi Uszodában kell helyet biztosítani. Minden edző tájékoztatja a saját csoportját az átállás időszakában érvényes edzési időpontokról.