A fiú összesített éremtáblán első lett klubunk, a két nem összevont versenyében harmadik

szarejóvi csoportkép

Az elmúlt hét végén a boszniai Szarajevóban járt klubunk legnagyobbakból álló csoportja, akik egy hat nemzetet felvonultató eseményen léptek rajtkőre. A viadalon 27 egyesület több mint háromszáz versenyzője, 1200 rajtot teljesített a két nap során.

„Harmadszor vettünk részt ezen a versenyen, a korábban kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően — tudtuk meg Szarvas János edzőtől, aki a kis csapattal kelt útra az elmúlt hét végén. — Mutatja a jó kapcsolatot az is, hogy idén a szarajevói magyar nagykövetségről is megtisztelt minket jelenlétével a konzulasszony. Hosszan beszélgettünk és azt mondta: nagyon örülnek a jelenlétünknek, mert nagyon ritka arrafelé az ilyen remek magyar-bosnyák kapcsolat. Nagyon kért bennünket, hogy ha legközelebb megyünk, vagy bármilyen formában arra járunk, feltétlen keressük meg előtte, mert szeretnének közös találkozót, programot szervezni.”

Másnap az ottani  HEAD cégnek a képviselője (a verseny fő szponzora volt, ők biztosították az aranyérmeseknek az ajándékokat) is utalt a konzulasszonnyal folytatott beszélgetésre, és ő is megkérte a csabai küldöttséget hasonlóra.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően délelőtt rendezték meg a korosztályos előfutamokat az éremosztással, délután pedig az A és a B finálékat, ahol már az abszolút legjobbak döntőztek.

„A két nap alatt mindenki délelőttönként három-négy versenyszámban is elindult, majd délután ugyanezt a programot leúszta még egyszer, csak már sűrített programban, mintegy másfél óra alatt. Két nap alatt átlagba 12-16 rajtot hajtottak végre versenyzőink. Ez nagyon erős sorozatterhelés volt, de ez is volt most ebben az időszakban a cél, nem feltétlenül az egyéni csúcsok megjavítása. De nagyon sok esetben ennek közelében teljesítettek fiataljaink, ami jó visszajelzés a felkészülést tekintve.”

A nagy és megerőltető menetelés ellenére az abszolút döntők során is szereztek érmeket fiataljaink Hajtman Tamásnak, Horváth Balázsnak, Sipaki Zsombornak, Tóth Péternek köszönhetően, akik a legidősebbek között is dobogóra állhattak.

„Dicséret illet mindenkit, hiszen majdnem mindenki úszott a délutáni döntők során — mondta végzetül Szarvas János. — A fiúk megnyerték az összesített éremtáblát, a lányok hetedikek lettek. Az összesített éremtáblán a kitűnő harmadik helyen zártunk! Horváth Balázs az egyéni éremhalmozásban az igen előkelő, második helyen végzett, míg Sipaki Zsombor hetedik lett. Az összesített, egyéni pontversenyben Hajtman Tamás állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Egyeztettünk a kinti vezetőedzővel, hogy január végén egy egyhetes közös sí-, és úszó edzőtábort szervezünk.”

A felvételen a Szarajevóban eredményesen szerepelt úszóink