Felvétel

Kedves Mindenki!

Békéscsabai Előre Úszó Klub felvételt hirdet úszni vágyó gyerekek számára. 

A már úszni tudó érdeklődők számára 2019. szeptember 3-án , kedden 17:15-től lesz a felvételi.

Sok szeretettel várunk Mindenkit!

 

Amit tudni kell Egyesületünkről.

Felépítése négy nagy csoportra oszlik.

  • 1. oktatás
  • 2. egészségmegőrzés
  • 3. versenysport
  • 4. felnőtt foglalkozás,  felvételi- érettségire felkészítés

Azért is így alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő irányt, ezzel biztosítva a tagok számára a sportolási lehetőséget.

1.  csoport / 1 szint  alap úszás oktatásSzabó Pál Téri Általános Iskola tanmedencéjében kezdődik 

Ha megtanulnak  úszni a gyermekek, mélyvizes oktatásban vesznek részt a Belvárosi Uszodában. Számukra az edzések hétköznap 17:15 kor kezdődnek,  Lendvai Sándorné „Kati  néni” és Lantosné Jámbor Nóra  „Nóra néni” irányításával.

Itt biztosítunk helyet azoknak a tanulóinknak is akik egyesületen kívül, más oktatóknál tanultak meg úszni.

  • 1 úszásnemet ismerő gyermekek csoportjának hétfő és szerdai napokon biztosítunk foglalkozást. 17:15-től 18:00-ig.

 

  • 2 úszásnemet ismerő gyermekek csoportjának kedden, csütörtökön és pénteken biztosítunk foglalkozást 17:15-től 18:00-ig.

 

  • Hétfői és pénteki napokon   16:30-tól  Szűts Szilvia irányításával is indul egy csoport. 

 

Ezen  időszak feladata  3 úszásnem elsajátítása és 200 méteres táv folyamatos teljesítése.

 

1. csoport/  2. szint    

oktatásból tovább lépett gyermekek 16:15-től 17:15-ig a Belvárosi Uszodában Lantosné Jámbor Nóra és Lendvai Sándorné  vezetésével már a versenyre való felkészülést tekintik fő feladatuknak.  4 úszásnem teljes ismerete, rajtok, fordulók tudása mind ide tartoznak.  Házi Úszóversenyeken, megyén belüli úszóversenyeken van lehetőség részt venni. Itt válik el, hogy az úszó versenyző szeretne lenni vagy a mozgás öröméért úszna tovább.

Ha a gyermek versenyző szeretne lenni, akkor későbbiekben abba az irányba tereljük, ha a gyermek szívesen úszik de nem élvezetes számára a versenyzés akkor lehetősége van tömegsport csoportunkban részt venni ahol biztosítjuk számára a mindennapi mozgás lehetőségét.

Fontos, hogy ezt a döntést az úszó és edzője hozza meg. Van akire pozitívan és van akire negatívan hat a versenyzés atmoszférája viszont ezt a gyermeknek saját magának kell megtapasztalnia és döntést hoznia, ehhez megértésre és időre van szüksége. Ez versenyek és edzések alkalmával mutatkozik meg.

A  2.  szinten heti 4 edzést tartunk.

2. csoport:

Aki mozogni szeret de versenyezni nem, nekik van lehetőség a Belvárosi Iskolában  úgy nevezett egészségmegőrző csoportban részt venni.

Edzés lehetőségük heti 4 nap (szerda kivételével) 14:30-tól  vagy  15:30-tól  illetve hétfőn és szerdán 17:15-től 18 óráig  Lantosné Jámbor Nóra irányításával.

Feladat: a sportoló igénynek megfelelően, úszásnemek oktatása, vízi foglalkozások.

 

3. csoport 

A versenyzők. A  versenyre való felkészülést biztosító edzések az Árpád Fürdőben zajlanak. Itt már konkrétan versenysportról beszélünk.  Ezeket a gyerekeket már Országos Bajnokságra készítjük fel, koruknak megfelelő edzés mennyiséggel és munkával terheljük őket.

Számukra már sok versenyzési lehetőség van, úgy a megyében, mint megyén kívül illetve országhatáron kívül is.  Edzőtáborokon vesznek részt.

Versenyeztetésüket az egyesület támogatja, nevezési díj kifizetéssel (napi 2 rajt)  illetve  Országos Bajnokságok , jelvényes szinteken   elért eredmények alapján támogatjuk a nemzetközi versenyeken való indulásban, felszerelés vásárlásban.

4. csoport

Felnőtt foglalkozás,  felvételi- érettségire felkészítés

Foglalkozások hétköznap reggel 6-7óráig tartanak a Belvárosi Uszodában.

Jelentkezni :  Tóth Gabriella  30/359 8554