„Ez a fa azt szimbolizálja, hogy a békéscsabai úszók közössége egységet alkot”

faültetés

Klubunk, vezetői már korábban elhatározták, hogy a koronavírus-járvány után – amely tavasszal egy olyan időszakot jelentett, amelyhez foghatót már rég nem látott a világ – egy fát ültetnek a jövő nemzedékének. A klub vezetői büszkék arra, ahogyan kezelték ezt a kihívást az úszók, az edzők, és a szülők. A nehéz hónapokat úgy zárták most le, hogy megfeleltek a kihívásoknak, és együtt, még erősebben kerültek ki belőle.

Ma, szombaton délelőtt több mint ötven klubtag, gyerekek, és szülők jelenlétében a békéscsabai Árpád fürdő területén, a bejárati út mellett elültetett egy eperfát a Békéscsabai Előre Úszó Klub elnöke, Kutyej Pál, és Szarvas János edző, amely emlékeztetni fog mindenkit – nem a vírusra, és a karanténra – hanem arra, hogy milyen támogató közösséget alkotnak az úszók.
A fa elültetése után Kutyej Pál rövid beszédet mondott: – Azt tartják, hogy aki fát ültet, az a jövő generációjának ülteti. Így vagyunk ezzel most mi is, hiszen azt szeretnénk, hogy amikor elhaladtok emellett a fa mellett, akkor emlékezzetek arra, hogy 2020 tavaszán egy embert próbáló időszak volt, amelyet azonban mi közösen legyőztünk. Ez a fa oxigént, árnyékot ad majd a jövőben, és azt szimbolizálja, hogy a békéscsabai úszók közössége egységet alkot, és nagy feladatokra képes. Kérek mindenkit, hogy vigyázzon erre a fára, amely a mi jelképünk.
A fa mellé elhelyeztek egy emlékkövet, is, amelyen felirat hirdeti, hogy milyen alkalomból ültették azt 2020 júniusában.
Hír még klubunk háza tájáról, hogy csütörtökön megérkeztek az új kötelek az 50 méteres medencébe. A szállítmányban hét darab 50 méteres kötél, illetve a mozgatásukat segítő kötélkiemelő eszközök voltak.
A beszerzés értéke három millió forint, amelynek forrását – a Magyar Úszó Szövetség támogatásával – az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja. A pályázatot a Békéscsabai Előre Úszó Klub koordinálta. A pályaelválasztó kötelek használata, és minősége hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben kiváló körülmények között rendezhessék meg az Árpád fürdőben az úszóversenyeket.

Címlapképünkön a fiatalok egy csoportja a faültetés után