Évnyitó a legkisebbeknek a „belvárban”

a kicsik

Az esztendő első versenyének a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium 25 méteres, négypályás tanuszodája adott otthont, ahol a legkisebbek álltak rajthoz. Ezen négy klub, Békéscsabai Előre ÚK, a Triton Sport Egyesület, a Tótkomlósi ÚE és az Orosháza Úszó Egyesület apróságai mérték össze tudásukat.

„Fő célunk a versenyzési lehetőség biztosítása volt az utánpótlás korosztályai részére, továbbá a sportbarátságok ápolása” — tudtuk meg Lázár Olgától, a klub szakmai vezetőjétől. „Mivel szinte majdhogynem a kezdőknek született a kiírás, ezért voltak megkötések: a 2008-ban születettek közül, akik indultak a 2016. évi megyebajnokságon, és bekerültek az első hat közé, azok ezen nem vehettek részt. A 2009-ben születetteknek már nem volt ilyen megkötés. És természetesen mindenki csak a saját évjáratában indulhatott.”

A szokásnak megfelelően, mivel a legkisebbekről volt szó, ezúttal 25 méteres számokat írt ki a rendezőség. Az első három helyezettei érem díjazásban, 4-6. helyezettek oklevélben részesültek. Így érthető, hogy nagyon jó hangulatban telt el az esemény, amely nem mellesleg igazán pörgős volt, nem volt ideje senkinek sem unatkozni.

Az alábbi mellékletben a verseny jegyzőkönyve olvasható:

0120_meghivasos_felmero_nverseny_bekescsaba_2017.pdf