Év- és cikluszáró Hódmezővásárhelyen a Hód Kupáért

Szász Máté, Petróczki Zsombor, Reisz Nándor, Kovács Balázs

Nagyon itt van az év vége, de az úszók még nem ünnepelnek. Legfeljebb sikereket, érmeket, rekordokat. Így van ez a tegnap zárult rövidpályás Európa-bajnoksággal, ahol a profik villogtak, de így volt ez a hétvégi, Hódmezővásárhelyen megrendezett nemzetközi úszóversennyel is, amelyen klubunk fiataljai is részt vettek.

A Hód Kupáért zajló eseményen nem mellesleg 35 egyesület, köztük a hazaiakon kívül román, szerb, szlovák és lengyel klubok képviseltették magukat. A még mindig kitartó nagy versenyzési kedvet támasztja alá, hogy összesen 573 versenyző részvételével bonyolították le a ciklus- és évzáró viadalt. A két nap alatt 2615 rajtot teljesítettek az úszók.

„Jól szervezett, pörgős verseny volt, látszik, hogy ebben az uszodában nagyon sok versenyt rendeznek — foglalta össze a két nap eseményét Lázár Olga edzőnk. — Minden versenyszámot megrendeztek, hogy az év utolsó megmérettetésén mindenki tudjon választani. Fontos is volt, mivel a ranglistán előre lépni illetve jelvényes szintet teljesíteni, már csak itt volt lehetőség. Sok sportoló lépett előre a jelvényes szinteken, illetve sok másodperccel javított az eddigi legjobbján.”

Örömteli, hogy a 35 klub közül a csapatversenyt az ötödik helyen zárta a Békéscsabai Előre Úszó Klub 409 ponttal. A Békés megyeiek közül 8. a Triton SE, Gyula (246), 13. a Gyulai Várfürdő (193), 18. a Tótkomlósi ÚE (115), 19. az Orosházi ÚE (103). A LEN táblázat alapján is 5. a Békéscsabai Előre ÚK (50088), 9. Gyulai Várfürdő (29465), 10. Triton SE, Gyula (29213), 19. Tótkomlósi ÚE (12490), 20. Orosházi ÚE (11409).

„A csapatversenyek során elért helyezést különösen jó eredménynek tartom, ugyanis egyesületünk két versenyen képviselte magát ezen a hét végén, így megosztott csapattal utaztunk Hódmezővásárhelyre, miközben egy másik csoportunk Győrben igyekezett helyt állni” — fűzte hozzá Lázár Olga.

Végül sportolóink összességében tíz arany-, 13 ezüst- és 14 bronzéremmel tértek haza. Továbbá szereztünk 11 negyedik, 9 ötödik és 10 hatodik helyezést is, ami a pontversenyben is nagyot nyomott a latba. Ráadásul a szombaton és vasárnap született eredményekkel az egyesületi csúcslista is több helyen átíródott.

Klubunk fiataljainak kivonatos eredményei itt olvashatók:

1218_hod_kupa_cikluszaro_hodmezovasarhely_csabai_jkv

A részletes jegyzőkönyv itt található:

1218_hod_kupa_cikluszaro_hodmezovasarhely_teljes_jkv.pdf

Címlapképünkön éremhalmozóink egy csoportja, balról: Szász Máté, Petróczki Zsombor, Reisz Nándor, Kovács Balázs