Érmek és étékes helyezések Debrecenből, a diákolimpiai döntőről

diákolimpiai csapatunk

Debrecenben lezajlott az I-II. korcsoportos úszók diákolimpiai országos döntője, ahová a megyei bajnokok kerültek be a korábbi selejtezők után. Minden megyéből az első jutott tovább, illetve Budapestről az első három helyezett, így versenyszámonként huszonkettes döntőket rendeztek, vagyis az ország legjobbjai csaptak össze.

Békéscsabáról kilenc plusz öt sportoló jutott be és képviselte Békéscsabát.

„Mindenki egyéni rekordot úszott és érmekkel, valamint értékes pontszerző helyekkel tértek haza — tudtuk meg Lázár Olga klubedzőtől. — Persze, ezen a viadalon nemcsak a Békéscsabai Előre Úszó Klub profitált, hanem az őket foglalkoztató iskolák is.”

A békéscsabai diákok helyezései. I. korcsoport: Petróczki Zsombor (Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium): 50 m gyorsúszásban 6. helyen végzett, ideje 35,46 másodperc. 50 m mellúszás: 3. hely, 44,74.

Reisz Nándor (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola): 50 m hátúszás: 6. hely, 41,18.

Asztalos Antónia (Petőfi Sándor Utcai Általános Iskola): 50 m gyorsúszás: 17. hely, 38,60 — felkészítő: Hajdúné Tóth Gabriella.

II. kcs.: Sipaki Csenge: (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola): 50 m gyorsúszás: 18. hely, 34,18. 50 m hátúszás: 16. hely, 38,95.

Szabó Simon (Kazinczy Ferenc Általános Iskola): 50 m mellúszás: 10. hely 41,47.

4x50 m fiú gyorsváltó: 8. Petőfi Sándor Utcai Általános Iskola (Szász Máté, Koncz András, Horváth Szabolcs, Balázs Krisztián) 2:16,81 — felkészítő: Lázár Olga.

Lázár Olga arról is beszámolt, hogy szorosan a klubhoz tartozó, igazi amatőr fiatalok, a Vandháti úti Esély Pedagógiai Központ, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola diákjai is sikeresen szerepeltek, amelyben a klub támogatását felkészítőjük, Fejes István egy levélben magköszönt:

„Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azért a lehetőségért, hogy úszóedzésre járhatnak tehetséges tanítványaink. Helyet, szakmai tanácsokat és lehetőséget kapunk, hogy megmutassuk, a kitartó munka eredményekkel hálálja meg a befektetett energiát. A FODISZ által Debrecenben megrendezett országos diákolimpián, az öt versenyzőből álló kis csapatunk négy aranyérmet (tanulásban akadályozott, és autista kategória) és egy bronzérmet (értelmileg akadályozott kategória) gyűjtött be. A várakozáson felüli eredmény az egyéni csúcsok megdöntésének volt köszönhető. Tanítványaink kiemelkedő küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot. Köszönjük a támogatást, bízunk a további együttműködésben: Fiegl Rebeka, Mátyás Dalma, Bálint Patrik, Mizithropoulos Tamás, Varró János versenyzők és a felkészítő tanár, Fejes István”

Képünkön a klub sikeresen szerepelt versenyzői láthatók, akik a debreceni diákolimpiai döntőn egyéni rekordokat jegyeztek