Éremeső a delfin korosztályúak országos bajnokságáról

Petróczki Zsombor

Csütörtöktől ma késő délutánig fiatal úszóktól volt hangos a debreceni új uszoda ugyanis a hajdúsági megyeszékhelyen rendezték meg a delfin korosztályúak legnagyobb seregszemléjét, az országos bajnokságot. Elöljáróban leszögezhetjük: minden idők legeredményesebb szerepelését produkálta klubunk maroknyi csapata.

Az elmúlt három napban a 9 éves leányok, valamint a 9-10 éves fiúk léptek rajtkőre az országos bajnokság jegyében Debrecenben. Összesen 64 egyesület képviseltette magát az eseményen, köztük a Békéscsabai Előre Úszó Klub, amely kilenc fiút és egy leányt tudott kiállítani (ennyien teljesítették korábban az induláshoz szükséges szintidőt).

„Nagyon jó versenyen vagyunk túl, fogalmazhatok úgy is, taroltunk az országos bajnokságon — tudtuk meg Lázár Olga edzőtől, aki ezen a viadalon (is) a versenybíróság elnöki tisztét töltötte be. — Ilyen eredményes országos bajnokságunk nagyon régen nem volt, összesen nyolc éremmel tértünk haza. Pedig nem volt könnyű feladat már az sem, hogy eljussanak a fiatalok a versenyre, ugyanis szigorúak voltak a szintidők. Békés megyéből összesen két lány tudta teljesíteni a szintet, a fiúknál már jobb volt ez az arány.”

Klubunkból Petróczki Zsombor öt bajnoki címet szerzett, minden mellúszó számban és pillangóúszásban magamögé utasította a mezőnyt, vagyis az ország összes úszóját. Sőt, a 200 méteres vegyes úszás után is dobogóra léphetett, hiszen itt ezüstérmes lett Hajdúné Tóth Gabriella edző tanítványa. Az egykori remek úszó másik tanítványa, Andrej Bálint szintén éremmel tért haza: az 50 és a 200 méteres mellúszásban lett ezüst-, illetve bronzérmes. Két fiúváltónk, a 4x50 méteres vegyes váltó a 4. helyen végzett Gyebnár Attila, Andrej Bálint, Petróczki Zsombor, Szász Máté összeállításban, míg a 4x50 méteres gyorsváltó a 6. helyen kötött ki Petróczki Zsombor, Andrej Bálint, Koncz András, Szász Máté felállásban. Reisz Nándor és Nagy-Benedek Olivér is pontszerző helyen végzett, az ő edzőjük is Hajdúné Tóth Gabriella. A mini kis csapatunk az országos összesítésben a ötödik helyen zárta a háromnapos eseményt 211 egységgel.

„A versenybíróság elnökként nehéz volt visszafognom magam, hogy ne tapsoljak örömömben, pártatlannak kell lennem ilyenkor, de amikor ilyen jól úsznak a csabaiak, nehéz megállni a drukkolást - fűzte hozzá Lázár Olga.”

Nem sokat pihennek a fiatalok, ugyanis holnap, vasárnap Tótkomlósra utazik egy népesebb küldöttség — köztük a mostani bajnokok és helyezettek — ugyanis itt rendezik meg a hagyományos Rózsa Kupát, amely egyben megyebajnoki forduló is lesz az utánpótlás számára.

Az alábbi linken olvasható klubunk versenyzőinek eredménysora:

0701_jkv_2017_delfin_ob_debrecen_bekescsabaiak.pdf

A teljes jegyzőkönyv itt találahtó:

0701_jkv_2017_delfin_ob_debrecen.pdf

Képünkön Petróczki Zsombor a dobogó tetején