Eredményesen várták a tavaszt fiataljaink Hódmezővásárhelyen

mellúszás eredményhirdetése

Nem kevesebb, mint ötven klub – köztük tíz román és két szerb – küldte el legjobbjait Hódmezővásárhelyre, ahol szombaton és vasárnap rendezték meg az idei Tavaszváró nemzetközi úszóversenyt. A Gyarmati Dezső Sportuszodában a két nap alatt 739 versenyző összesen 4128 rajtot teljesített.


Egyesületünket, a Békéscsabai Előre Úszó Klubot 44 fiatal képviselte, de Békés megyéből a békésiek kivételével valamennyi egylet képviseltette magát. A pontversenyt a BVSC-Zugló csapata nyerte 1218 egységgel a Szegedi Úszó Egylet (679) és a HÓD Úszó SE előtt (666). Klubunk az előkelő kilencedik helyen zárta a két napot 239 ponttal, megelőzve a 15. Gyulai Várfürdő csapatét (154), a 30. Orosházi ÚE-t (46), a 31. Triton SE Gyulát (43), a 33. Tótkomlósi ÚE-t (34).

 

Bár Szarvas János edzőnk nem volt jelen a versenyen, többi kollégájának beszámolója alapján így foglalta össze a két nap tanulságait: – Tekintélyes létszámmal vettünk részt az eseményen, egyesületünkből 44 versenyző lépett rajtkőre és tesztelte az alapozó időszakban elvégzett munkáját. Nem panaszkodhatunk, hiszen a 241 rajt során több mint ötven százalékban egyéni csúcsot értek el fiataljaink. Pedig sokan elég kemény menetet vállaltak, hiszen folyamatos versenyzés volt a cél volt. Mindkét nap során kötelező volt a minimum négy versenyszámban való indulás, ugyanakkor a távok variálásra is lehetőség volt. Minden úszásnem, minden távja kiírásra került, így valóban nagyon színes „étlapról” lehetett válogatni. Mindenkit dicséret illet, hiszen végig koncentrálták a napi tíz-tíz órás versenyt, amely, biztos vagyok benne, hogy kamatozni fog majd az országos bajnokságok idején. Egyben jó felkészülés volt a jövő hétvégén ismét megrendezésre kerülő hazai szezonnyitó maraton úszóversenyre is.


Versenyzőink eredményességét bizonyítja a pontversenyben elért előkelő helyezés, illetve az a tény, hogy több versenyzőnket is szólították az eredményhirdetéshez. Név szerint Asztalos Antónia, Bondár Lilla, Kiss Péter, Nagy Benedek Olivér, Perza Berta, Petróczki Zsombor, Reisz Nándor, Rozek Petra vehetett át valamilyen veretű érmet, érmeket.

 

A verseny részletes hegyzőkönyve itt.pdf tekinthető meg.


A képen Petróczki Zsombor és Nagy Benedek Olivér látható az 50 méteres mellúszás eredményhirdetésén