Eredményes felmérőnek bizonyult a hódmezővásárhelyi verseny

asztalos antónia

Az elmúlt hét végén került megrendezésre Hódmezővásárhelyen a nyolcadik alkalommal kiírt Naturtex Kupa nemzetközi úszóverseny, amelyen 41 egyesület, 655 sportolója lépett rajtkőre. A két napos viadal során egyesületünket 48 úszó képviselte, akik 188 rajtot teljesítettek.
Az egyesületek közötti pontversenyben a nyolcadik helyen végzett a csapatunk.
– Nem mindenki vállalta mind a két napot, de páran „hősiesen” végig versenyezték a két maratoni tíz-tíz órát, ugyanis reggel 9 órától este 7-ig tartottak a futamok szinte folyamatosan – tudtuk meg Szarvas János edzőtől. – Idősebb úszóink kicsit fáradtan, tompán mozogtak, de azért született pár remek egyéni csúcs is. A fiatalabbak mondhatni halmozták az egyéni legjobbakat. Szinte mindenki talált magának megfelelő célt. Volt, aki az egyéni csúcsokat tűzte ki maga elé, de akadt, aki az aranyjelvényes szintet érő időket részesítette előnyben (akár a versenyszámok közötti válogatáskor is), és volt aki az egyesületi csúcsok megdöntésére hajtott. Eredményes felmérőnek bizonyult a verseny, biztató a közel egy hónap múlva sorra kerülő cikluszárók előtt.
A Naturtex Kupa úszóverseny részletes eredményei itt.pdf tekinthetők meg.
Képünkön Asztalos Antónia, aki nyolc rajtot teljesített és nyolc egyéni csúcsot ért el, köztük négy aranyjelvényes szintet ért