Egyéni rekordok, szintidők Szentesről

Szabó Orsolya

Az elmúlt hét végén Szentesen igencsak pezsgett a víz az új 50 méteres uszodában, ugyanis itt rendezték meg az „Óvodától az olimpiáig” elnevezésű nemzetközi versenyt, amely esemény jubilált, ugyanis sorrendben a huszadik volt.

Mondhatni, minden utánpótlás korosztály számára írtak ki számokat, annál is inkább, mert közelednek az idei utánpótlás korosztályú magyar bajnokságok, amelyekre még sokan szeretnének szintidőket teljesíteni.

„Nos, ez klubunk szempontjából nagyon sikeresnek bizonyult — tudtuk meg Lantosné Jámbor Nóra edzőtől. — Sőt, nemcsak szintidőket teljesítettek fiataljaink, hanem a legtöbben az eddigi legjobb eredményüket is megjavították.”

Csak úgy vonzotta a klubokat a Kurca-parti viadal, nem kevesebb, mint 39 klub, köztük öt Romániából érkezett, adta le nevezését. Közel félszáz úszó jelentkezett az állító bírónál, a legtöbben két-két számban indultak, így csaknem kétezer rajtot jegyezhettünk.

A pontversenyt a HÓD Úszó SE nyerte 722 egységgel, megelőzve a hazaiakat, a Szentesi Városi Úszó Klubot (98) és a Hajdúszoboszlói Árpád SE csapatát (398). Klubunk 18 versenyzőt állított ki, akik 266 pontot gyűjtöttek, és ezzel a ponttáblázaton a 8. helyet foglalták el. Békés egyéből az orosháziak a 19. helyen végeztek (116), a Triton SE, Gyula egyesületét egy fiatal képviselte, aki egy pontot gyűjtött be, ezzel a gyulaiak a 39. helyen zártak.

Éremkollekciónk is jól fest: tíz arany-, kilenc ezüst és öt bronzéremmel lettek gazdagabbak a békéscsabai fiatalok.

Íme az érmeseink: Forgó Luca (egy bronz), Nagy Dominik Donát (egy ezüst), Párkányi Tamás (egy ezüst, egy bronz), Prekop Vera (három ezüst, egy bronz), Provosinszki Noémi (három arany, egy ezüst), Sipaki Csenge (egy bronz), Szabó Orsolya (négy arany, két ezüst), Szabó Simon (egy bronz), Tóth Péter (három arany, egy ezüst).

Címlapképünkön az egyik legszorgalmasabb éremgyűjtő, Szabó Orsolya, aki hat medállal (négy arany-, két ezüstérem) lett gazdagabb