Egyenes gerinccel küzdöttek fiataljaink Hódmezővásárhelyen

a 4x50 méteres fiú gyorsváltónk érmes csapat

Egy héttel a saját rendezésű Nyuszi Kupa, egyben megyebajnoki forduló előtt fiataljaink az úgynevezett Hátgerinc Kupa úszóversenyen vettek részt. A hatodik alkalommal kiírt, és Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában megrendezett viadalt, azért nevezik Hátgerinc Kupának, mert ezen csak gyors- és hátúszó számok kerülnek megrendezésre.

Ez a két úszásnem, ami javasolt a gyógyúszásban is annak, akinek hát, illetve gerinc problémái vannak. A verseny alapgondolata, hogy erre a fiatalokat is érintő problémára felhívják a figyelmet.

A hétvégi eseményen 50, 100 és 200 méteres távokon versenyeztek a sportolók, de — ahogy az imént jeleztük — csak a két úszásnemben. A viadalon 19 egyesület részvételével 1200 rajt zajlott le szombaton.

„Úszóink sokat javítottak egyéni rekordjaikon, sokan országos bajnoki szintet teljesítettek — tudtuk meg Lázár Olga edzőtől. — A csapatversenyben egyébként a második helyen végeztünk.”

Szép számmal gyűjtögették az érmeket is úszónk, mégpedig a következők: Asztalos Antónia, Boriszov Szófi, Erdész Bence, Farkas Martin, Gyebnár Attila, Kémenes Gréta, Koncz András, Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Petrovszki Rézi, Reisz Nándor, Sipaki Csenge, Sipaki Zsombor, Szabó Milán, Szász Máté, Uhrin Anna.

Klubunk fiataljainak részletes eredményei az alábbi linken olvashatók:

20180407_hatgerinc_kupa_jkv.pdf

Címlapképünkön a 4x50 méteres fiú gyorsváltónk érmes csapat