Egy hosszú út után a Tüskecsarnokban a Jövő bajnokai

Sipaki Csenge

A Jövő bajnokai program összrégiós versenyének a budapesti Tüskecsarnok uszodája adott otthont a hét végén, amelyre Valach Dávid edzővel két utánpótláskorú sportolónk lépett rajtkőre.

A hétvégi, egynapos rövid versenyről, de annál hosszabb napról így számolt be ifjú edzőnk: „Szombaton kora reggel keltünk útra, az 5.30 órakor induló vonattal. A bő 2,5 órás út alatt aludtak, olvastak és megreggeliztek a gyerekek, majd zenehallgatással hangolódtak a versenyre, ahová nem sokkal 9 óra után megérkeztünk. Hamar összeállt a mezőny, fél tízkor találkoztunk a dél-alföldi régió többi versenyzőjével, edzőjével. Hamar elérkezett a megnyitó, amelyen többek között beszédet mondott Wladár Sándor, a MUSZ nemrégiben megválasztott, olimpiai bajnok elnöke, valamint Batházi Tamás, a szövetség főtitkára. A versenyen kívül a programok között volt még a véradás is, a Magyar Úszó Szövetség és az Országos Vérellátó Központ szervezésében. Aztán megkezdődött a verseny, amelynek ideje alatt több jelenleg is aktív felnőtt válogatott sportoló osztott autogramot az előtérben, így Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna. Összesen kilenc régióból 269 versenyző állt rajtkőre, a 2003—2006 között született lányok és fiúk versengtek egymással, korosztályos értékelésben.

A budapesti viadal pörgős volt, minden versenyszámban három-négy futamot rendeztek. Alig két óra múlva már az elismerő oklevelet, a névre szóló köszöntő levelet, illetve az úszó felszereléseket, vehettek át a gyerekek. Az ajándéktáskában volt két úszószemüveg, egy kis törölköző, úszódeszka, szemüveg tartó tok, notesz, toll, tesizsák, mindenki nagy örömére. Ami pedig az eredményeket illeti: jól teljesítettek fiataljaink, bíztató idők születtek. A 11 esztendős Sipaki Csenge a 100 méteres mellúszásban, korosztályában a 10. helyen végzett, másfél másodpercet javítva eddigi legjobbján, 1:28,05-öt teljesítve. A 14 éves Horváth Balázs a 100 méteres gyorsúszásban, korosztályában a negyedik helyen zárt, egyéni legjobbjától csupán négy tizedre elmaradva, 56,54 másodperces eredménnyel csapott célba. Mindketten az itthoni edzőtáborozás után végeztek ilyen előkelő helyen, ráadásul terhelésből úsztak. Hamar eltelt a nap, nem sokkal 18 óra előtt már haza is érkeztünk.”

A Jövő bajnokai verseny részletes jegyzőkönyve az alábbi linken olvasható:

1107_jovo_bajnokai_jkv.pdf

A képen Sipaki Csenge, aki másfél másodpercet javított mellúszásban az eddigi legjobbján