Edzőink is rajtkőre léptek

Gondi Noémi és Szűts (Papp) Szilvia

A hét végén zajlott le 21. alkalommal a Gáspár Ervin nemzetközi szenior úszóemlékverseny. Az eseményen 185 vállalkozó kedvű egykor élsportoló, valamint több amatőr is rajtkőre állt, összesen 40 klubból, köztük német, román, szerb és szlovák egyesületből.

Gáspár Ervinről tudott, hogy remek versenyző, majd hosszú időn át klubunk jogelődjének edzője volt, több magyar bajnoki helyezetett és válogatott versenyzőt nevelt fel az akkor még sokkal mostohább körülmények között (télen is nyitott medencében edzettek) működő Árpád fürdőben.

Visszatérve a hét végi kétnapos eseményre: egyesületünkben nem csak fiatal sportolók versenyeznek, hanem edzőink is olykor-olykor rajkőre lépnek, igaz, ők ma már a szeniorok között. Így volt ez szombaton és vasárnap is, amikor két oktatónk jeleskedett, bizonyítva hogy ők is jól teljesítik a távot, amit a versenyzőiktől is elvárnak.

Gondi Noémi és Szűts (Papp) Szilvia két-két versenyszámban rajtoltak el és ketten négy aranyérmet zsebeltek be. Gondi Noémi a II. korcsoportosok között megnyerte az 50 méteres pillangóúszást, amelyben 37,44 másodpercet teljesített, majd a 100 méteres hátúszásban lett aranyérmes (1:27,68). Szűts (Papp) Szilvia a IV. korcsoportban a 200 méteres mellúszásban lett első (3:43,14), majd az 50 méteres távot is megnyerte (44,98).

Gratulálunk edzőink teljesítményhez.

Címlapképünkön a verseny megkezdése előtt a két szeniorunk