Csak úgy dőltek a korábbi egyéni rekordok

balról jobbra: Szabó János, Nagy Donimik Donát, Kovács Balázs, Sipaki Csenge, Károlyi Zsófia, Szász Anna

A főváros adott otthont az elmúlt hét végén, négy napon át az első ízben kiírt cápa korosztályos országos úszóbajnokságnak, amelyen klubunkat hét fiatal képviselte. A szigorú szintek ellenére népes mezőny gyűlt össze a budapesti Tüskecsarnokban. Összesen 60 egyesület sportolói mérték össze tudásukat.

A verseny értékelése évjáratonként történt. A sűrű mezőnyt jelzi: akadt versenyszám ahol több mint 150 ifjú úszó lépett rajtkőre. A délelőtti előfutamok után a nyolc legjobb került a döntőbe és úszott délután. Ez bizony nehéz feladatnak bizonyult, főként a tízéves leányok számára jelentett nagy megerőltetést a 200 méteres pillangóúszás és a 400 méteres vegyes úszás. A verseny alatt (minden indulót tekintve), a nehéz versenyszámokban már délelőtt sokan hibáztak és kizárásra kerültek, de összességében jó eredmények születtek.

Egyesületünket, mint már írtuk, hétfős csapat képviselte. Sportolóink részéről csak úgy dőltek az egyéni rekordok, minden versenyszámban mindenki megjavította eddigi legjobbját.

Legeredményesebbnek Kovács Balázs bizonyult, aki a 11. helyen csapott célba 200 m pillangóúszásban, valamint a 400 méteres vegyes úszásban is.

Többen teljesítettek aranyjelvényes szintet és megúszták a következő évi országos bajnokságra szóló szintidőket is.

A részletes eredmények a Magyar Úszó Szövetség honlapján olvashatók

Képünkön, balról jobbra: Szabó János, Nagy Donimik Donát, Kovács Balázs, Sipaki Csenge, Károlyi Zsófia, Szász Anna. A képről hiányzik Lipták Luca