Bohus Ricsi az első napon bronzérmes Rómában

Bohus Ricsi immár Rómában a rajtkő mellett

Mint korábban írtuk, a hét második felét Rómában tölti a riói olimpiára készülő Bohus Richárd és hazai edzője, Szarvas János. Klubunk üdvöskéje az olimpiára való felkészülés állomásaként rajthoz áll három napon át Európa egyik legrangosabb versenyén, a Hét Domb viadalon.

Szarvas János rögtönzött beszámolója szerint hasonló az időjárás, mint itthon: „35 fok meleg, forróság van, de minden rendben. A szállásunk kitűnő, bár kicsit romantikus a szobák berendezése. Ricsi a pillangóúszó Biczó Bencével van egy szobában elhelyezve. Flott a közlekedés is: busszal visznek-hoznak bennünket busszal, mintegy negyedórányi az út a szállás és az uszoda között.”

Azt is megtudtuk, Ricsit nemcsak edzője, hanem édesanyja, az egykor ugyancsak az uszodás világában felnövő Csepregi Ilona is elkísérte.

Az első napon túl is van versenyzőnk. Pénteken két rövidtávú számban rajtolt el, az 50 méteres gyors, illetve hátúszásban. Az előbbiben 22,83 másodpercet úszott, amivel a 19. helyen végzett a csaknem százfős mezőnyben. A hátúszó számban is mintegy félszázan rajtoltak el, itt a délelőtti előfutamok során 25,80 másodpercet repesztett, amivel a hatodik legjobb eredményt érte el. A délutáni döntőben még egy lapáttal rátett az Európa-bajnoki ezüstérmes hátúszónk és végül bronzérmes lett az izraeli Barnea Guy (25,13) és az olasz Bonacchi Niccolo (25,14) mögött 25,16 másodperccel. Mint mindebből kitűnik, csupán egy szemvillanásnyi, azaz benyúlásnyi különbség döntött a három versenyző között — miként a londoni Európa-bajnokságon is.

A viadalon rajthoz állt Cseh László is, aki a 100 méteres pillangóúszásban nyert (52,21), megelőzve honfitársát, Telegdy Ádámot (52,74). Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangón lett aranyérmes (2:08,55).

Kapás Boglárka nyert még érmet az első napon: 400 méter gyorson 4:05,65-tel lett második.

Címlapképünkön Bohus Ricsi immár Rómában a rajtkő mellett