Bohus Richárdot köszöntötték

bohus ricsi, kutyej pál

A budapesti vizes világbajnokságon a 4x100-as férfi gyorsváltóval bronzérmet nyert, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Bohus Richárdot, klubunk versenyzőjét köszöntötte a Fidesz-frakció pénteken, majd ugyanezen a napon délután Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tett hasonló gesztust — írja a beol.hu.

A péntek délelőtti ünnepségen Hanó Miklós alpolgármester nyújtotta át az ajándékcsomagot a világbajnoki bronzérmes, az Egyesült Államokban tanuló kiváló úszónak. Az alpolgármester kiemelte, a frakció nagyon fontosnak tartja a sportot, az egészségmegőrzést, ezért is támogatja jelentős összeggel ezt a területet. 

Dr. Ferenczi Attila, a Fidesz frakcióvezetője, tanácsnok azt hangsúlyozta, napjainkban a világbajnokságokon elért érmes helyezéseikkel Békéscsaba hírnevét öregbíti Baji Balázs, Bohus Richárd és Márton Anita.

— Szeretnénk egy hároméves szerződéssel, a 2020-as tokiói olimpiáig a megyeszékhelynek megőrizni ezt a három kiváló sportolót. Ennek a megállapodásnak a kidolgozása folyamatban van.

Kutyej Pál, önkormányzati képviselő, a Békéscsabai Előre Úszó Klub elnöke elmondta, a Magyar Úszó Szövetség mellett a város támogatása is sokat segített abban, hogy Bohus Richárd fel tudott készülni a vébére, amelyen nagyszerű eredményt ért el.

Délután a városháza Mokos-termében Szarvas Péter polgármester köszöntötte Bohus Richárdot, és magyarországi edzőjét, Szarvas Jánost.

Szigeti Csaba, a polgármesteri hivatal sportcsoportvezetője üdvözölte a megjelenteket, majd levetítették a budapesti világbajnokság 4x100 méteres gyorsváltójának versenyét, amelyben befutóként a csabai versenyző a hatodik helyről hozta fel a harmadikra a magyar váltót.

Szarvas Péter rövid beszédében elmondta, hogy a hatvanas évek végén hét-tízéves korában gyakran szerepelt a Békés Megyei Népújság sportoldalain, hiszen mint tehetséges ifjú úszó — aki mellúszásban korosztályos országos csúcsot is tartott — többször állt az országos versenyek dobogóján. — Ahhoz, hogy valaki jó eredményt érjen el szorgalomra és kitartásra van szükség. Bohus Richárdban ez megvolt — hangsúlyozta.

Ezt követően egy üveg pezsgőt és ajándékcsomagot nyújtott át Bohus Richárdnak, akinek az edzője is ajándékot kapott. Bohus Richárd és Szarvas János is ajándékkal kedveskedett a polgármesternek, aki a bronzérmes váltó tagjainak aláírásával ellátott fehér baseball sapkát vehetett át az ünnepségen.

A folytatásban Bohus Richárd beszélt a budapesti világbajnokságon történtekről, majd elmondta a legutóbbi másfél évben két pihenőnapja volt, és ez sokat kivett belőle. Most azt tervezi, hogy kis pihenőt tart, majd folytatni szeretné az úszást.

Képünkön Bohus Ricsi (balra) és klubelnökünk, Kutyej Pál