Az év első hazai versenye a hosszabb távokról szólt

dobogósok

Az elmúlt hét végén, szombaton elkezdődött Békés megyében, azon belül is Békéscsabán a versenyszezon, pontosabban a klubunk által szervezett hosszútávúszó versennyel kezdetét vette a Békés megye bajnokság.

A megyei bajnokság első fordulójára klubunkon, a Békéscsabai Előre Úszó Klubon kívül, a Gyula Várfürdő, a Triton SE Gyula, a Békés Úszó Klub, a Tótkomlós ÚE, a Gyomaendrőd Úszóklub és Orosháza ÚE versenyzői neveztek.

Az eseményt Szezonnyitó-Maraton névre keresztelte egyesületünk vezetése, ami jelzi a verseny jellegét. A délelőtt folyamán 400, 800 és 1500 méteres távokon mérhették fel a versenyzők az alapozó munkájuk eredményét. Ezúttal a 11 évesek és idősebbek léptek rajtkőre.

– Az elsődleges cél a megközelítőleg egyenletes 100 méterek teljesítése volt, ami gyakorlatilag sikerült is – tudtuk meg Szarvas János edzőnktől, a verseny egyik főszervezőjétől. – Az időeredmények azt mutatták, hogy a hosszabb távokon a holtpont után is sikerült beállni egyenletes tempóra. Sokan örülhettek egyéni csúcsnak, és ami talán még fontosabb, hogy számos aranyjelvényes időeredmény és országos bajnoki szint is született.

Délután a 10 évesek és fiatalabbak már egy kicsit rövidebb távokra készülődtek, de azért 200 méteres gyorsúszásban ők is felmérhették az állóképességüket. Elég pörgős verseny volt ez számukra, hiszen alig több mint két óra alatt kellett mindent teljesíteni és a végén még egy mix váltó is várt a legjobbakra.

– Itt is számos egyéni csúcs, aranyjelvényes idő és ob-szint került a kosárba – folytatta edzőnk. – Dicséretesen jól versenyeztek a belvárosi uszodában készülő előkészítő csoportjainknak apróságai is, akik számára ez már nagy versenynek számít, de minden gond nélkül teljesítették a számokat. Remélhetőleg a remek rajt után a következő megye bajnoki és egyben következő hazai versenyen, az április 5-én rendezendő Nyuszi Kupán hasonló, utánpótlás szinten hasznos versenyen folytatódik a pontgyűjtögetés.

A részletes eredmények itt.pdf tekinthetők meg.

Címlapképünkön az 1500 női gyorsúszás B kategóriájának eredményhirdetése, balról Bondár Lilla, Szász Anna, Sipaki Csenge