Az egyéni rekordok jutalma a kalandparti parti volt

a kalandparkban

Miskolcon rendezték meg harmadízben az úgynevezett cápa korosztályos országos úszóbajnokságot, amelyen természetesen ott voltak klubunk fiataljai is Lázár Olga edző vezetésével. Ebben a korcsoportban a fiúk esetében a 2006-ban és 2007-ben születettek voltak érdekeltek, a lányoknál pedig a 2007-es és a 2008-as évjáratúak.

— Újabb országos bajnokságon vagyunk túl — elemezte a négynapos viadalt fiataljaink edzője. — Nagyon zsúfolt volt a miskolci uszoda, nem sok szabad hely maradt a közlekedésre. Mi a létesítményen kívül telepedtünk le, hogy legalább levegőn legyünk.

A versenyen a lebonyolításában kisebb gondok akadtak az első napon, részben technikai, illetve az elektromos időmérővel és lebonyolítással adódtak problémák.

— A négynapos megmérettetés nehéz feladatot adott sok versenyzőnek — folytatta Lázár Olga. — Végig koncentrálni, figyelni kellett, így a harmadik napra már egyik–másik versenyző inkább zombinak tűnt, mint energiával telt sportolónak. Ezek ellenére, amennyire csak lehetett, rákoncentrálva a feladatra jól teljesítettek úszóink.

Az év során nevezési időt teljesített sportolók léphettek rajtkőre, a „korlát” ellenére versenyszámonként átlag 60-70 indulót jegyeztek. A versenyzőktől a saját egyéni rekordokat várta a szakvezetés, ami sikerült is. Volt, aki 100 méteres számban nyolc(!) másodpercet javított, de hosszabb távokon akár húszat is. Így az sem véletlen, hogy verseny után a megérdemelt kalandparti buli sem maradt el.

A következő országos bajnokság holnap, szerdán kezdődik, ezúttal a gyermek korosztályosok lépnek rajtkőre. Ennek a négynapos Kecskeméten lesz a házigazdája, ahová klubunk legjobbjai is elutaznak.

A részletes eredményekről itt.pdf olvashatnak.

A felvétel a négynapos eseményt követő kikapcsolódáson, a kalandparti partin készült fiataljainkról