Az egyéni rekordok érmeket hoztak a delfinbajnokságon

balról Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Erdész Bence és Reisz Nándor

Az úszósportban a július a bajnokságok hónapja. Minden héten a különböző korosztályok hazai legnagyobb eseményére kerül sor. Ezen a hétvégén a delfin korosztály bajnokságát rendezték meg, amelynek Győr városa adott otthont. A legfiatalabbaknak kiírt versenyen évenkénti értékelés tartottak.

Pénteken és szombaton négy részben került lebonyolításra a korosztály krémjének legnagyobb fiesztája, amelyen Békéscsabáról négyfős fiú csapat vett részt a megmérettetésen, nagyon jó eredménnyel.

— A fiúk nagyon jó formában teljesítették a távokat, minden versenyszámban sok másodperccel megdöntve a saját egyéni rekordjaikat — foglalta össze a hét végi tapasztalatokat Lázár Olga edzőnk. — Nem egy versenyszámban az előzetes nevezés, illetve rangsor alapján a kilenc-tizedik helyen jegyezték őket, ennek ellenére több alkalommal is a dobogóra léphettetek. Pedig a nagyon erős mezőnyben sokszor csak századok döntöttek a végső sorrendről.

Ami pedig a részleteket illeti: Petróczki Zsombor hét egyéni versenyszámban indult és ebből három bajnoki cím mellé ezüst- és bronzérmet is bezsebelt. A dobogó legfelső fokára az 50 méteres pillangó, a 100 mellúszás, az 50 mellúszás után lépett, a 100 pillangón ezüst-, míg 200 vegyesen bronzérmet szerzett. A többi versenyszámot is pontszerző helyen zárta.

Reisz Nándor szintén hét egyéni versenyszámban lépett rajtkőre és a 200 méteres mellúszásban bronzérmes, 200 vegyesen negyedik, 200 háton hatodik helyen csapott célba. Ő is több további versenyszámban pontszerző helyen végzett.

Nagy-Benedek Olivér egyéniben a 200 méteres mellúszáson ötödik lett, a 100 méteres távon pedig hetedik helyen végzett.

Két váltószámban is volt a négyes fogat: a 4x50 méteres gyorsváltó a 4. helyen, míg a 4x50 m vegyes váltó az ötödik helyen zárt. A váltó negyedik tagja Erdész Bence volt, aki első nagy országos versenyén vett részt Győrben és teljesítményével hozzájárult a rutinos csabai versenyzőket felsorakoztató váltó értékes pontszerző eredményeihez.

Mindehhez Lázár Olga hozzáfűzte: — A sikerhez szükség volt a lelkes szülők uszodát „megrengető” szurkolására is.

Az országos delfin korosztályos országos bajnokság részletes eredményei itt.pdf olvashatók.

Címlapképünkön a csabai négyes, balról Nagy-Benedek Olivér, Petróczki Zsombor, Erdész Bence és Reisz Nándor